Τo I Will Survive είναι διάσημο τραγούδι που ερμήνευσε η Γκλόρια Γκέινορ το 1978. Από τότε γνώρισε δεκάδες επανεκτελέσεις. Το κομμάτι γράφτηκε από τους Φρέντι Πέρεν και Ντίνο Φεκάρις. Οι στίχοι του κομματιού, μιλούν για έναν δύσκολο χωρισμό, που όμως τελικά ο «ήρωας» του βρίσκει δύναμη να τον ξεπεράσει. Στην πραγματικότητα ο Φεκάρι που δούλευε στην Μοτάουν, απολύθηκε. ...
Με τη μεταφυσική δεν τα πάω καλά. Ομως πώς αλλιώς να εξηγήσω αυτά που συνέβησαν με τη Ρόζα. Προς τα τέλη του 1985 ο Αλκαίος μού έστειλε τους στίχους της Ρόζας. Δύο βδομάδες αργότερα κάθισα στο πιάνο κι έγραψα τη μουσική σχεδόν μονορούφι.
Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο. Το προηγούμενο βράδυ οι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάϊ ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο. Η ίδια ακολούθησε τους δύο άντρες, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή, κάτι που οδήγησε σε βίαιη αντίδραση των δραστών.
Μου είχε δώσει στίχους ο Διονύσης Τζεφρώνης και προσπαθούσα στο σπίτι να φτιάξω το τραγούδι ''Σταλιά - Σταλιά''. Δε μπορούσα. Είχα κάτι εισιτήρια φρη – ουάν και λέω να πάω να αλλάξω αέρα, να ηρεμήσω, να ξεχαστώ, και φεύγω και πάω στο Λονδίνο.
Πήρα την μεγάλη απόφαση να ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας όταν ήμουν περίπου 40 ετών. Μέχρι τότε ,κοιμόμουν όταν νύσταζα, έτρωγα όταν πεινούσα, γυρνούσα σπίτι όταν δεν μπορούσα να πάω πουθενά αλλού. Έχω πιει, έχω καπνίσει και έχω κοιμηθεί σε άπειρα σπίτια. Κάποια στιγμή είπα ,αυτήν τη γυναίκα τη γουστάρω και θέλω να μείνω μαζί της. Αυτό ήταν όλο.
Την ''Πριγκιπέσσα'', την έγραψα ως δώρο γενεθλίων σε μια γυναίκα, επειδή δεν είχα λεφτά να της πάρω κάτι. Μαγείρευε να φάμε φακές, που ήταν ό,τι είχε απομείνει, κι ενώ την έβλεπα, σκέφτηκα: Αυτό αξίζει τον κόπο να το τραγουδήσει κάποιος.
Η «Σταρ του Σινεμά» μας μεταφέρει 35 χρόνια πίσω στο χρόνο. Στην εποχή που ο Νίκος Ζιώγαλας φεύγει από τη Βέροια (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε) και έρχεται στην Αθήνα. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τον τότε εαυτό του «πρόσφυγα εντός». Σαν έναν εσωτερικό πρόσφυγα δηλαδή, που αφήνει τον τόπο του, για να έρθει στην πρωτεύουσα όπου ήλπιζε πως θα πραγματοποιούσε τα όνειρά του.
Η αφορμή για να γραφτεί το τραγούδι, ξεκίνησε από το δεύτερο πέρασμα του Αλέφαντου από τον ΟΦΗ (σ.σ. 1981). Στη διάρκεια της προετοιμασίας είχε γίνει ένα φιλικό ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί νίκησαν, αλλά εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τον πρόεδρο του ΠΑΟ, Γιώργο Βαρδινογιάννη, ήταν ο τρόπος που αγωνίστηκαν οι παίκτες του ΟΦΗ.
Η Αλεξάνδρα ήταν ένα φοβισμένο κορίτσι που νόμιζε ότι ο αρραβωνιαστικός της θα την έσωζε από το εφιάλτη που βίωνε καθημερινά. Λένε ότι ο δολοφόνος ο ίδιος, ο θείος της δηλαδή, έγραψε τους στίχους και τους έδωσε. Για να μείνει στην ιστορία σαν πουτάνα.
19 Σεπτεμβρίου 1970 στην πλατεία Ματεότι της Γένοβα, ο έλληνας φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, διαμαρτυρόμενος για την δικτατορία στην Ελλάδα. Τα τελευταία του λόγια ήταν «Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα».