Άρθρα - By artistas - Εκκενώστε...
Μία στην τύχη...
  • Pin baby.jpg
Downloads
Επικοινωνία
Facebook
Mail: djcostas@gmail.com
Άρθρο Νο : 344
Audience : Default
Έκδοση 1.00.01
Ημερομηνία έκδοσης: 2021/8/12 1:10:00
Αναγνώσεις : 123
By artistas

Τον φορτιστή να πάρω για το κινητό, να πάρω τα παιδιά μου να τους πω ότι είμαστε καλά. Όχι τώρα, μετά. Δεν προλαβαίνω τώρα. Τα χάπια. Μην ξεχάσω τα χάπια, τα δικά μου και της κυράς. Νερό. Έχουμε δύο μπουκάλια στο ψυγείο παγωμένα. Που είναι οι σακούλες του Σκλαβενίτη?

Ταυτότητες, βιβλιάρια, την κάρτα για την σύνταξη. Τις φωτογραφίες με τα παιδιά, αν καούνε πάνε, είναι μαζί με τα αρνητικά τους κάπου στο σύνθετο. Ψυχραιμία. Περιμένει ο αστυνομικός έξω, βιάζεται. Ένα βιός ολόκληρο που να μαζευτεί σε δέκα λεπτά. Να πάρουμε τον Μίκυ, που είναι το λουρί του? Δεν βλέπει κιόλας, γέρασε μαζί μας κι αυτός. Κυρά Μαρία, βιάσου. Άσε τα ρούχα, τι να πρωτοπάρουμε μαζί, Τα παιδιά μας, να δούμε τα εγγόνια μας. Θα το ξανακάνουμε το σπίτι, πάμε τώρα, βιάζονται.

Resized Image


Που είναι ο Μίκυ, μην τρόμαξε κι έφυγε στο δάσος. Οι κότες? Να ανοίξω το κοτέτσι να φύγουν, τρεις είναι όλες κι όλες, μακάρι να μην καούνε. Μην μας φωνάζετε, ερχόμαστε, τα βιβλιάρια δε βρίσκω. Που είναι η κυρά Μαρία? Έλα, μας φωνάζουν. Περιμένει το καράβι. Τα παιδιά μας περιμένουν απέναντι. Έρχεται η φωτιά, βιάσου, να προλάβουμε τη μικρή να βγάζει δόντια να της τα βάλουμε στο μαξιλάρι. Θυμάσαι?

Κυρ αστυνόμε περίμενε, δε φεύγω χωρίς τη κυρά Μαρία, όσο και να φωνάζεις. Οι κότες πρόλαβαν και έφυγαν, που είναι το σκυλί? Το νυχτολούλουδο στην άκρη του κήπου έγινε δέντρο, τώρα το παρατηρώ πόσο ψηλό είναι. Κρίμα…

Το σκυλί έρχεται κουνώντας την ουρά και η Κυρά Μαρία από πίσω, βιαστείτε, θα φύγουν οι αστυνομικοί και θα ξεμείνουμε εδώ. Έχω τις σακούλες στα χέρια, ανάθεμα κι αν ξέρω τι πρόλαβα να βάλω μέσα. Εκείνη τη φωτογραφία άραγε με την μικρή από το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη που κάνει κατακόρυφο την πήρα ή θα γίνει στάχτη? Εκείνη στις απόκριες που είχε ντυθεί πριγκήπισσα? Τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Ταυτότητες, βιβλιάρια, την κάρτα για την σύνταξη, τις φωτογραφίες και τον σκύλο.

Resized Image


Ορίστε κύριε αστυνόμε, συγνώμη για την καθυστέρηση, πάμε. Τι πάει να πει δεν μπαίνει ο σκύλος στο περιπολικό? Είδατε που μπαίνει? Εδώ, εδώ είναι καλά, έχουμε και καράβι να μας πάει απέναντι, τι πάει να πει εισιτήριο? Λεφτά δεν έχω, πάρτε την κάρτα της σύνταξης. Μίκυ μην γρυλίζεις, είμαστε στο καράβι τώρα. Πάμε να δούμε την Θάλεια και την Καλλιόπη, δεν ξέρω πότε θα ξαναδούμε το νυχτολούλουδο…

Εκτύπωσω Μοιραστείτε αυτό το άρθρο