Άρθρα - Μηχανή του χρόνου - Η υπόθεση της Βαλερί Μπακό
Μία στην τύχη...
  • Daisy.jpg
Downloads
Επικοινωνία
Facebook
Mail: djcostas@gmail.com
Άρθρο Νο : 332
Audience : Default
Έκδοση 1.00.01
Ημερομηνία έκδοσης: 2021/6/26 22:50:00
Αναγνώσεις : 43
Μηχανή του χρόνου

Λιποθύμησε. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Όταν κατάλαβε πως όλα τελείωσαν πια. Πως ο εφιάλτης που κράτησε μια ζωή, που ξεκίνησε από τα δώδεκά της τελείωσε. Όταν άκουσε τον εισαγγελέα να λέει ότι δεν θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή αν κριθεί ένοχη για τη δολοφονία.

Τη δολοφονία του βιαστή, του κακοποιητή της. Του άντρα της. Που την έδερνε μια ζωή. Που την εξέδιδε επί χρόνια. Που υπήρξε πατριός της και αργότερα σύζυγός της. Που την πουλούσε σε οδηγούς φορτηγών. Που ήταν ο προαγωγός της. Που την βίασε στα δώδεκά της. Που την είχε χτυπήσει με σφυρί επειδή η γιρλάντα από τα φωτάκια που εκείνη είχε αγοράσει ήταν χαλασμένη.

Resized Image


Που προσπάθησε να τη στραγγαλίσει ενώ ήταν έγκυος. Που την απειλούσε με πιστόλι. Που κάποια στιγμή εκείνος καταδικάστηκε και φυλακίστηκε. Και ξαναγύρισε σπίτι. Κι η κακοποίηση συνεχίστηκε. Μέχρι τη μέρα που άκουσε την δεκατετράχονη κόρη της να της λέει πως εκείνος τη ρώτησε «πώς ήταν σεξουαλικά». Μέχρι εκείνη ακριβώς τη στιγμή που κατάλαβε πως ο κακοποιητής βρήκε το νέο του θύμα. Το παιδί της. Και τον σκότωσε. Επειδή ήξερε τη συνέχεια. Πως η κόρη της θα έχει τη ζωή της.

Οδηγήθηκε στη φυλακή όπου έμεινε για έναν χρόνο. Χθες αφέθηκε ελεύθερη. Επειδή ο εισαγγελέας την πίστεψε από την αρχή. Επειδή ο εισαγγελέας είπε να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά χωρίς να οδηγηθεί εκ νέου η γυναίκα στη φυλακή δεδομένου ότι τα τέσσερα παιδιά της «την έχουν ανάγκη». Επειδή ο εισαγγελέας είπε «Ένα θύμα όλη της τη ζωή». Και το Εφετείο πίστεψε κι αυτό τη Βαλερί. Κι η Βαλερί Μπακό που φοβόταν μια ζωή, που έλεγε «Φοβόμουν. Όλη την ώρα. Ήθελα να φύγω χίλιες φορές» είναι πια ελεύθερη.

Resized Image


Καταδικάστηκε σε «συμβολική» ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εκ των οποίων τα τρία με αναστολή. Η Βαλερί μόλις έφυγε από την κόλαση. Και επιστρέφει στη ζωή. Να ελπίζεις- να ελπίζεις πάντα, που έλεγε κι ο Εγγονόπουλος. Πως θα έρθει μια μέρα που καμιά γυναίκα δεν θα φοβάται για πάντα. Που καμιά γυναίκα δεν θα κακοποιείται, βιάζεται, δολοφονείται. Να ελπίζεις. Πως κάποιος θα σε πιστέψει. Και θα σε μάθει να μη φοβάσαι πια. Για να ζήσεις κι εσύ. Καλή ζωή Βαλερί. Καλή επούλωση των τραυμάτων σου. Αδελφή μας Βαλερί.

Γιάννα Κουκα

Εκτύπωσω Μοιραστείτε αυτό το άρθρο