Άρθρα - Σκόρπιες λέξεις - Ο γιός μου είναι τέλειος
Μία στην τύχη...
  • Αποκριες.jpg
Downloads
Επικοινωνία
Facebook
Mail: djcostas@gmail.com
Άρθρο Νο : 310
Audience : Default
Έκδοση 1.00
Ημερομηνία έκδοσης: 2021/5/9 0:30:02
Αναγνώσεις : 37
Σκόρπιες λέξεις

«Ο γιός μου είναι τέλειος» αυτό δήλωσε ο πατέρας του επίδοξου βιαστή της Νέας Σμύρνης. Κι αυτή είναι η αρχή. Από εκεί ξεκινά όλη αυτή η φρίκη και το έγκλημα. Από το «ο γιός μου είναι τέλειος».

Η αγία ελληνική οικογένεια πιστεύει ακράδαντα πως οι γιοί της είναι τέλειοι. Στις περισσότερες φορές οι πατεράδες πιστεύουν πως είναι καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους τέλειοι οι γιοί τους.

Καίτοι καταλαβαίνω την φυσική ροπή ενός γονιού στην άρνηση όταν το παιδί του συλλαμβάνεται για ένα έγκλημα, επιμένω πως το «ο γιος μου είναι τέλειος» είναι η αρχή της φρίκης.

Resized Image


Η ελληνική κοινωνία είναι από αυτές που εύχεσαι να μην πέσεις ποτέ στα χέρια της. Μην σας ξεγελά η αντίδραση για την φρίκη και το έγκλημα που συμβαίνει στην δική μας κοινωνική φούσκα. Η αγία ελληνική οικογένεια και κοινωνία αυτή την στιγμή κατά κύριο λόγο συζητά από το «τι φορούσε η λεγάμενη» και το «τι δουλειά είχε έξω τέτοια ώρα» μέχρι «κρίμα είναι τέτοιο παλικάρι τόσο όμορφο να του καταστρέψουν τη ζωή».

Αυτή η κοινωνία με τρομάζει.

Εξίσου με τρομάζει κι η άλλη κοινωνία. Αυτών που πιστεύουν πως πρέπει να επαναφέρουμε την θανατική ποινή ή των άλλων που εύχονται ότι ο επίδοξος βιαστής θα βιαστεί στη φυλακή έτσι για να μάθει.

Αυτές οι μορφές της κοινωνίας δεν είναι αντίθετες μεταξύ τους. Και οι δύο κανονικοποιούν την κουλτούρα του βιασμού ανάλογα με τη θέση και τις ορέξεις της.

Resized ImageΚαι τέλος με τρομάζουν τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ που ανάκάλυψαν ξαφνικά προσωπικές φωτογραφίες του θύματος και παίζουν και καλά ανήξερα το παιχνίδι της κλειδαρότρυπας. Καταδικάζουν και καλά την απόπειρα βιασμού και από την άλλη δείχνουν φωτογραφίες με μαγιό του θύματος και το μόνο που δεν περνά από κάτω είναι γράμματα να λένε «έλα μωρέ να δείτε τα ήθελε κι αυτηνής ο απαυτός της»

Είναι μια κοινωνία κατα πλειοψηφία άρρωστη που αντιδρά σε κάθε προσπάθεια να ανοίξει τα μάτια της και το μυαλό της και να δει ότι για την κουλτούρα του βιασμού και της κακοποίησης είναι η ίδια ( φυσικά μετά τους φυσικούς αυτουργούς ) υπεύθυνη. Κάθε προσπάθεια στην εκπαίδευση πήγε άπατη γιατί αντιδρούν οι παπάδες , οι οικογενειάρχες και οι «ο γιος μου είναι τέλειος».

Resized Image


Όσο συνεχίζεται αυτό το έγκλημα κανένας γιος δεν είναι τέλειος. Κανένας πατέρας δεν είναι αθώος και καμία γυναίκα δεν είναι ασφαλής.

Μανώλης Μαυροντανάκης

Εκτύπωσω Μοιραστείτε αυτό το άρθρο