Άρθρα - You tube - Φινάλε
Μία στην τύχη...
  • Visa.jpg
Downloads
Επικοινωνία
Facebook
Mail: djcostas@gmail.com
Άρθρο Νο : 282
Audience : Default
Έκδοση 1.00.01
Ημερομηνία έκδοσης: 2021/3/17 20:20:00
Αναγνώσεις : 113
You tube

Μας βιάζουν συνεχώς και μας εξευτελίζουν, συναίσθημα ξένο, είχαμε συνηθίσει να υπομένουμε - να πιστεύουμε σε αόρατες ελπίδες, αυτονόητες αξίες, εμπόδιο είναι μονάχα οι τοίχοι που καλά μας φυλάνε για μήνες “μας προστατεύουν” - φωνάζουν αυτοί που προκλητικά περιμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο ακίνητοι οπλισμένοι...

-φθηνές αντιγραφές, ευκαιρίας- έχουν πειστεί πως ποιούν ήθος.

Resized Image


Τυφλά έργο τους είναι να πείσουν κι εμάς, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, ηθοποιοί σε μια παράσταση χωρίς κοινό ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες ενός σκηνοθέτη που δεν έχει πρόσωπο κι απαντάει στο συμφέρον.

Και ξαφνικά ξεσπάνε, ξεχύνονται σε δρόμους που φλέγονται, κυνηγάνε ανελέητα χωρίς σταματημό εσένα-εμένα-το παιδί, κλωτσάνε στα μούτρα την κοπέλα, το αγόρι το χαστουκίζουν δυο φορές. Όχι δεν είναι αρκετές! Το χαστουκίζουν άλλες δύο, εκείνο σηκώνει τα χέρια ψηλά, τρέμει.

Resized Image


Ένα αγόρι μικρό, που τώρα είναι γυμνό και κρυώνει. Όχι δεν είναι αρκετές! Σωριάζεται. Βαθύ κόκκινο αρχίζει να ρέει αργά, ενώ παράλληλα ακούγεται σε απόλυτη αρμονία και συγχρονισμό “Πάμε να τους σκοτώσουμε!”

Αυτό σημαίνει πως πλησιάζουμε φινάλε, πρέπει ο παραγωγός να μείνει ικανοποιημένος, ο σκοπός πρέπει να επιτευχθεί.

Σε εκείνο το σημείο είναι - που ξεχνάμε. Ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι ή ίσως κουραστήκαμε να είμαστε.

Π ο ν ά μ ε

Ο αέρας που αναπνέουμε κάνει τα μάτια μας να τσούζουν και να δακρύζουν. Τον μισούμε τον αέρα που αναπνέουμε. Μας αηδιάζει και τον έχουμε σιχαθεί. Φτάνει πια! Ως εδώ! Πόσο ακόμα; Γιατί κανείς δεν απαντάει; Πόσο ακόμα; Κουραστήκαμε - σταματήστε!

Εγώ-εσύ-η οικογένεια-το παιδί-η γιαγιά-ο φοιτητής, μέσα στη τρέλα, εμείς βρήκαμε λογική, διψάμε - όλοι μαζί, στα χέρια μας σαπίζουν υποσχέσεις, πλησιάζουμε στο τέλος για να έρθει επιτέλους η αρχή...

Εμπνευσμένο από τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη...

Στίχοι: Lah Porella
Μουσική: Papazó

Παραγωγή/Mix/Master: Papazó
Video/Artwork: Lah Porella

#lahporella​ #papazo​ #finale

Εκτύπωσω Μοιραστείτε αυτό το άρθρο