Άρθρα - Συνέντευξη - Η κυρία Ρένα Βλαχοπούλου
Μία στην τύχη...
  • Goofy.jpg
Downloads
Επικοινωνία
Facebook
Mail: djcostas@gmail.com
Άρθρο Νο : 249
Audience : Default
Έκδοση 1.00
Ημερομηνία έκδοσης: 2021/1/10 7:04:48
Αναγνώσεις : 26
Συνέντευξη

Οι γονείς μου έφυγαν νωρίς από τη ζωή και δεν τους ευχαριστήθηκα. Σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό της Κέρκυρας. Υπήρχε δυστυχία. Υπήρχε φτώχεια. Έπρεπε να ζήσουν τα αδέρφια μου κι εγώ.

Μου άρεσε το τραγούδι. Έτσι, αποφάσισα να τραγουδήσω σε μικρά κεντράκια του νησιού. Ήρθα στην Αθήνα και η πρώτη μου δουλειά ήταν με τον Μίμη Τραιφόρο. Μέχρι το 1954, μόνο τραγουδούσα. Κάποια στιγμή, στο θέατρο της Σοφίας Βέμπο, μου έδωσαν να κάνω ένα νουμεράκι παράλληλα με τα τραγούδια που έλεγα.

Resized Image


Δεν είχα σκεφτεί να γίνω ηθοποιός. Πίστεψαν από την αρχή ότι είμαι καλή, εγώ δεν το πίστευα. ''Ρε συ, Μίμη, φοβάμαι πως δε θα τα καταφέρω'', εκμυστηρεύτηκα στον Τραιφόρο. Ο κόσμος χειροκροτούσε για να βγω, εγώ δεν έβγαινα, μέχρι που με έσπρωξε στη σκηνή ο Μίμης. Έτσι βγήκα, και καθιερώθηκα πλέον ως ηθοποιός.

Δύο χρόνια μετά, ήρθε η πρώτη πρόταση για τον κινηματογράφο. Με φώναξαν να κάνω μια Κερκυραία, η οποία εγκαταλείπει το νησί της και πάει στην Αθήνα. ''Πρωτευουσιάνικες Περιπέτειες'' ο τίτλος της ταινίας. Είχε επιτυχία. Κόψαμε 100.000 εισιτήρια.

Η μία ταινία διαδεχόταν την άλλη. Ήθελα ο κόσμος να με χειροκροτεί, όμως δε φανταζόμουν ποτέ ότι κάποια μέρα, οι θαυμαστές μου θα σήκωναν στα χέρια τους το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα στις τουρνέ μου.

Resized Image


Δεν ήμουν η ωραία. Δεν ήμουν η απρόσιτη. Ωραία ήταν η Αλίκη. Ωραία ήταν η Τζένη. Εγώ ήμουν η Ρένα τους. Και δεν ήθελα κάτι παραπάνω. Δεν έπαιξα ποτέ δράμα. Με έβλεπαν όλοι σαν κωμική ηθοποιό και απορούσα γιατί. Δε βλέπω τις ταινίες μου. Ποτέ δε μου άρεσε ο εαυτός μου στο πανί.

Δεν προκάλεσα ίντριγκες και σκάνδαλα. Με προσκαλούσαν σε πάρτι και δεν πήγαινα. Τελείωνα τα γυρίσματα και πήγαινα σπίτι μου. Σπίτι - δουλειά, δουλειά - σπίτι. Η καριέρα μου με εμπόδισε να κάνω παιδιά. Ίσως ακούγεται σκληρό αλλά είναι η αλήθεια. Φοβήθηκα και το γεγονός, ότι, λόγω της δουλειάς θα τα παραμελούσα. Ήταν ένα από τα μεγάλα λάθη μου.

Resized Image


Δούλεψα πολύ σκληρά στη ζωή μου. Βασανίστηκα για 50 χρόνια και τι έκανα;Ένα διαμέρισμα και δούλευα νυχθημερόν. Με κουράζει να σκέφτομαι το χθες.

Έφυγε 29 Ιουλίου 2004
87 ετών

"Πρόσωπα"
Αποσπάσματα από συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα

Εκτύπωσω Μοιραστείτε αυτό το άρθρο