Άρθρα - Ροκ ιστορίες - Child in time
Μία στην τύχη...
  • Flower deer.jpg
Downloads
Επικοινωνία
Facebook
Mail: djcostas@gmail.com
Άρθρο Νο : 204
Audience : Default
Έκδοση 1.00
Ημερομηνία έκδοσης: 2020/9/2 21:48:46
Αναγνώσεις : 106
Ροκ ιστορίες

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο μπασίστας των Deep Purple, Roger Glover, αναφέρθηκε στη επίμονη άρνηση του Ian Gillan να τραγουδήσει στις συναυλίες της μπάντας το κλασικό "Child In Time".

«Αυτό συνέβη κάποια χρόνια πριν. Τράβηξε μια γραμμή και είπε πως δεν πρόκειται να ξανατραγουδήσει αυτό το κομμάτι ζωντανά. Ήταν μια προσωπική του απόφαση, και οφείλαμε να την σεβαστούμε, αφού είναι ο τραγουδιστής μας.

Γράψαμε αυτό το τραγούδι όταν ήμασταν 24, και όταν είσαι 24 κάνεις τα πράγματα με πολύ διαφορετικό τρόπο από όταν είσαι 74 ετών. Πιστεύω πάντως πως το "Child In Time" αμαυρώθηκε εν μέρει από όσα συνέβαιναν εντός της μπάντας εκείνη την περίοδο. Ο Gillan, ένα βράδυ είπε πως δεν μπορούσε να το τραγουδήσει, ένιωθε πως είχε ένα κρυολόγημα.

Resized Image


Ο Blackmore όμως, ξεκίνησε να παίζει στην κιθάρα του την εισαγωγή, με αποτέλεσμα το κοινό να ενθουσιαστεί. Ο Ian λοιπόν τότε, αναγκάστηκε να το τραγουδήσει. Αυτό έγινε λοιπόν ένα σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των δυό τους.

Όσο γερνούσε ο Ian, προσπαθούσε να το τραγουδήσει, δεν ήθελε όμως να νιώθει πως εξαπατά το κοινό. Δεν ήθελε η υψηλή αρμονία να ακούγεται προηχογραφημένη ή από κάποια κιθάρα. Τότε αποφάσισε οριστικά πως δεν μπορεί να τραγουδήσει το "Child In Time". Δεν είναι λοιπόν τόσο θέμα περηφάνειας, όσο το ότι δεν θέλει απλά να το τραγουδήσει. Πάει καιρός από τότε, δέκα με δεκαπέντε χρόνια».

Το "Child In Time" πρωτοεμφανίστηκε στο κλασικό άλμπουμ "In Rock" των Deep Purple και τελευταία φορά που ακούστηκε ζωντανά από την μπάντα ήταν το 2002.

rocking.gr

Εκτύπωσω Μοιραστείτε αυτό το άρθρο